Pozovite nas: +381 65 235 84 32viber

  • Elite Print Facebook
  • Elite Print Instagram

5 načina kako možete biti kreativni sa slikama na platnu

5 načina kako možete biti kreativni sa slikama na platnu

Pročitajte 5 načina kako možete biti kreativni sa slikama na platnu, a možda Vas ovi načini inspirišu da pronađete još neku ideju.

1. Slika na platnu iz više delova

Nekada je bilo jako komplikovano i kompleksno napraviti modularne slike. Danas, sa napretkom tehnologije ovaj proces je značajno olakšan.

Modularne slike predstavljaju prikaze više segmenata iste slike ili segmente slika sa istim ili sličnim motivima, odnosno idejom. Moderno i minimalističko uređenje je zapravo ono što se postiže slikama na platnu iz više delova bez rama. Nestandardno rešenje uređenja prostora putem segmentovanih slika (diptiha, triptiha i poliptiha) je toliko aktuelno jer unosi novu dimenziju u enterijer.

Kompozicija priče koja se pravi deljenjem motiva na više simetričnh/asimetričnih panela, različitih veličina, potpuno menja dinamiku i energiju prostora u kome se nalazi. Na našem sajtu postoji alat koji će Vam omogućiti da vidite kako bi Vaša ideja ili motiv koji želite na zidu izgledala kao jedinstvena ili modularna slika. To će Vam značajno olakšati nedoumice oko uređenja i potvrditi šta je idealno idejno rešenje za Vaše potrebe i okruženje koje se dekoriše.

2. Zid u kockicama 20×20 od uspomena

Ovekovečite Vaše omiljene uspomene na zidu. Igrajte se neobičnim oblicima koje mogu da naprave Vaše fotografije: panorama, horizontalno/vertikalno postavljanje, na više nivoa u vidu stepenica, dijagram, krug, neki nepravilan oblik, bukvalno šta god poželite. Ovakvo dekorisanje ima još prednosti.

Fotografije na platnu neće tokom vremena izbledeti, a Vi ćete moći ukoliko se umorite od postojeće kompozicije na zidu da promenite mesto ili raspored ovih modularnih slika i dobijete potpuno nov efekat u enterijeru.

Središnji panel je uglavnom najveći i od njega valja početi, zatim dolazi pozicioniranje ostalih segmenata i tako je najbolje graditi umetničku kompoziciju.

3. Moderna UHD fotografija ili reprodukcija umetničkog dela

Svaki prostor ima svoju temu, tako da pri odabiru slika treba prvo voditi računa o tome da su ova dva segmenta komplementarna. Samo razmislite šta želite postići u datom prostoru. Kakvu energiju želite da okruženje budi. Veliki paneli sa realističnim pejzažima mogu vizuelno uvećati prostoriju.

Dnevna soba je pogodna za gotovo sve motive, izbor će zavisiti jedino od Vaših afiniteta.

Modularne slike se postavljaju iznad garniture u dnevnoj sobi ili iznad kreveta u spavaćoj sobi i na taj način prave skladnu celinu i upotpunjuju prostor.

Potrudite se da ne postavljate slike neprirodno visoko, već da one budu u visini očiju. Da li će slika biti vertikalno ili horizontalno orjentisana zavisi od više faktora: uski zidovi zahtevaju vertikalni prikaz, uz sto, fotelju, garnituru, bolje leži horizontalni prikaz. Spram veličine prostorije birajte i veličinu panela, kako se ne bi izgubio željeni efekat fotografije ili reprodukcije (u većim birajte veće prikaze, u manjim – manje).

4. Iznenadite voljenu osobu nečim što će je uvek podsećati na Vas i koliko Vam je stalo do nje

Mali znak pažnje u vidu nesvakidašnjeg poklona – posebno odabranog motiva za voljenu osobu oslikanog na platnu poput zajedničke uspomene, reprodukcije omiljene slike, modularne slike, omiljenog pejzaža… predstavlja pun pogodak.

Možete se upravljati sopstvenim budžetom i napraviti idealan poklon.

5. Dečiji rođendan

Oduševite decu i oplemenite im prostor uz slike na platnu sa motivima izrađenim samo za njih. Neka ih svakodnevno inspirišu junaci iz omiljenog crtaća – Betmen, Spajdermen, Supermen, Elza, Pokahontas, Mala Sirena i mnogi drugi.

Ovo može biti idealan poklon za rođendan i sigurni smo da će se svima svideti, a klince jako usrećiti.