Pomoć Najčešće postavljana pitanja, sve što je bitno da znate

Naručivanje


1. Kako mogu da naručim sliku na platnu?

Ako želite da nam pošaljete vašu sliku, na svakoj strani našeg sajta u gornjem desnom uglu se nalazi opcija NARUČI ODMAH. Ukoliko želite bilo koju sliku iz naše galerije kliknite na "Naruči odmah" dugme ispod slike. Potom sledite jednostavne instrukcije korak po korak.

2. Mogu li sliku u boji pretvoriti u crnobelu ili sepiu?

U Vašem formularu za poručivanje naglasite ukoliko bi ste želeli neki od efekata. Ukoliko izaberete jednu od tih opcija, nisu potrebne nikakve posebne pripreme za vašu fotografiju. Naši dizajneri će se pobrinuti da Vaša slika na platnu izgleda oštro i detaljno kao i originalna fotografija, ako ne i bolje.

3. Šta su to podeljene slike? Kako mogu da ih napravim?

Podeljene slike dele jednu fotografiju na više panela. Kada se zajedno gledaju, oni čine potpuni prizor. Ukoliko naglasite da bi ste želeli podeljenu sliku u vašem formularu za naručivanje, sačekaćete poziv našeg korisničkog centra i objasniti tačno svoje zahteve. Podeljene slike su u ponudi u bilo kojoj konfiguraciji(za detaljniji opis pogledajte OVDE).

4. Koja je razlika između tanjeg i debljeg okvira?

Razlika je u debljini drvenog okvira na koje se platno nateže. Ukoliko odaberete debelo galerijsko platno (debeli okvir), Vaše platno će biti postavljeno oko drvenog podokvira debljine 4 cm. Takva slika ima moderan izgled koji privlači pažnju. Ukoliko odaberete tanji okvir, Vaše platno će biti postavljeno na podokvir debljine 2 cm. Ukoliko budete hteli naknadno uokviriti vašu sliku, tanji okvir je pravi izbor za Vas. Neke od većih dimenzija ne mogu ići na tanji ram.

5. Šta se nalazi na rubovima slike na platnu?

Za razliku od fotografija, slike na platnu su trodimenzionalne. Rubovi Vaših slika na platnu mogu biti ili produžetak Vaše fotografije ili obojeni u boji po Vašem izboru. Opcija da rub bude produžetak fotografije znači da će se štampana slika na platnu prevući preko ivica drvenih letvica. Ukoliko je Vaša fotografija preusko izrezana i nema mesta da se prevuče preko ruba, mi ćemo pomoću digitalne obrade stvoriti efekat ogledala tako da će izgledati kao da se Vaša fotografija nastavlja preko rubova, potpuno besplatno. Takođe, možete izabrati određenu boju da ide po rubovima vaše slike na platnu. To mogu biti crna ili bela, ili bilo koja boja po Vašem izboru.

6. Kako okačiti sliku na platnu?

Slike na platnu s tankim letvicama (debljine 2 cm) imaju na sebi po jedan ili dva nazubljena nosača uz pomoć kojih je kačenje na zid brzo i jednostavno. Slikama sa debelim letvicama (debljine 4 cm) zbog svoje dubine ne trebaju nikakvi dodatni nosači, te se mogu jednostavno postaviti na bilo koji zid. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili primedbi oko kačenja slika na platnu, molimo Vas da nas pozovete na broj 064 9127 853.

7. Koje veličine može biti moja slika na platnu?

Izrađujemo slike na platnu u dimenzijama od 30 x 15 cm sve do 120 x 250 cm.

Priprema slike


1. Šta ako nešto nije ispravno u mojoj porudžbenici?

Pre izrade slike pažljivo pregledamo svaku porudžbenicu. Ukoliko nešto nedostaje,osoblje našeg korisničkog centra će Vas nazvati kako bi razjasnili i rešili eventualne nejasnoće.

2. Možete li vi pripremiti moju sliku za štampu?

Naravno. U dosadašnjem iskustvu, većina fotografija koje smo primili nisu bile pripremljene za štampu. Razlog tome je činjenica da naši kupci imaju puno poverenje u nas te znaju da ćemo svaku fotografiju koju dobijemo izraditi na najbolji mogući način. Naravno, uzećemo u obzir sve smernice koje dobijemo od Vas, a ukoliko neki od zahteva ne budemo mogli ispuniti, javićemo Vam se i ponuditi alternativno rešenje.

3. Mogu li sam da napravim pripremu slike?

Ukoliko želite, možete i sami napraviti pripremu Vaše slike. Sve što treba je da nam pošaljete vašu sliku u JPEG formatu rezolucije od minimum 150 piksela po inču. Kada šaljete sliku najbolje je da koristite profil koji ste koristili kod obrade fotografije. JPEG slike u visokoj rezoluciji sa Adobe RGB profilom su se pokazale kao najbolje.

4. Kako se priprema slika za tanji ram?

Tanji ram ima letvice debljine 2 cm. Cela slika bi trebala biti 6 cm duža i 6 cm šira od prednje ploče. Na primer, ako radite pripremu za letvice dimenzija 30 x 40 cm, vaša slika bi trebala biti dimenzija 36 x 46 cm.

5. Kako se priprema slika za deblji ram?

Deblji ram ima letvice debljine 4 cm. Cela slika bi trebala biti 10 cm duža i 10 cm šira od prednje ploče. Na primer, ako radite pripremu za letvice dimenzija 30 x 40 cm, vaša slika bi trebala biti dimenzija 40 x 50 cm.

Slanje porudžbina


1. Kada će stići slika koju sam poručio?

Vaša slika obično stiže 2 do 3 dana od trenutka Vaše konačne potvrde za izradu. Ukoliko Vam slika treba u kraćem roku, slobodno nas nazovite na telefon 064 9127 853, ili nas kontaktirajte na email info@slikenaplatnu.rs . Učinićemo sve što možemo da Vaša slika stigne na vreme.

2. Koje su opcije slanja poručenih slika?

Vašu porudžbinu šaljemo putem express dostave za pakete (kurirske službe). Kontaktirajte nas za cene dostave. Troškove dostave snosi kupac. Porudžbinu možete preuzeti i na našoj adresi.

3. Šta ako poručujem izvan Srbije?

Ukoliko poručujete izvan Srbije kontaktirajte nas na info@slikenaplatnu.rs a mi ćemo Vam javiti cenu poštarine do Vaše države. Ako se radi o većoj porudžbini ovaj trošak obično preuzimamo u potpunosti.

Politika Poslovanja


1. Kakva je vaša politika oko povrata novca?

Nudimo garanciju 100% zadovoljstva. Ukoliko niste u potpunosti zadovoljni Vašom slikom na platnu, ili Vam slika dođe oštećena, molimo Vas da nazovete 064 9127 853. Rešićemo svaki problem što je pre moguće.

2. Kakva su Vaša pravila privatnosti?

Vaša privatnost nam je vrlo važna i na ovoj stranici se ona u potpunosti poštuje. Sačuvaćemo poverljivost svih vaših informacija u skladu s našim Pravima Korišćenja. Ukoliko budemo menjali Prava Korišćenja, obavestićemo Vas o tome na ovoj stranici.

3. Da li je ova stranica sigurna?

Koristimo siguran server za sve transakcije informacija. Siguran server Vam garantuje privatnost podataka koji se prenose preko interneta. Ta privatnost se ostvaruje pomoću SSL protokola koji šifrira sve informacije.

4. Šta sve treba da znam o autorskim pravima?

Šta je autorsko pravo?
Autorsko pravo daje njegovom vlasniku pravo da kopira, distribuira, javno izlaže originalnoa dela. Autorsko pravo takođe daje njegovom vlasniku pravo da daje pravo na korišćenje tih prava drugima.

Kako mogu znati da li je moja fotografija zaštićena autorskim pravom?
Fotografija je zaštićena autorskim pravom od trenutka njenog nastanka. To znači da čak i ako kupite fotografiju ili digitalni fajl od svog fotografa, i dalje trebate pričati sa autorom u vezi rađenja reprodukcija te fotografije ili fajla.

Stvari koje treba znati u vezi autorskih prava:
- Kupovinom fotografije ili digitalnog fajla od nekog fotografa ne dobijate i autorska prava
- Fotografije su zaštićene autorskim pravom od trenutka njihovog nastanka
- Osim ako imate dozvolu fotografa, ne možete umnožavati, distribuirati (skenirati i slati drugima), javno izlagati (stavljati online) ili praviti izložbe radova iz fotografija
- profesionalni fotografi zavise od mogućnosti da kontrolišu reprodukciju fotografija koje su napravili - to utiče na njihova primanja i na izdržavanje njihovih porodica
- kršenje autorskih prava - umnožavanje bez dozvole - može rezultirati prekršajnim ili kaznenim postupkom

OBRATITE NAM SE
Copyright © 2013, sva autorska prava zadržava Štamparija Promoreklam, u čijem je vlasništvu web sajt www.slikenaplatnu.rs